Ρεφλεξολογία

Ρεφλεξολογία

ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ

Όπως μαρτυρούν κινέζικα χειρόγραφα, αιγυπτιακά ιερογλυφικά και αρχαιοελληνικά αγγεία, η Ρεφλεξολογία έχει αρχίσει να εφαρμόζεται εδώ και 5000 χρόνια. Στην Δύση έγινε γνωστή στις αρχές της δεκαετίας του 1920 από τον Αμερικανό χειρούργο Φιτζέραλντ και από τότε σημειώθηκε ραγδαία εξέλιξη και αποδοχή. Πολλοί αναρωτιούνται για το πώς είναι δυνατό να δουλεύουμε στα πέλματα και να υπάρχουν θετικά αποτελέσματα στον ανθρώπινο οργανισμό. Για να το κατανοήσουμε, χρειάζεται να φανταστούμε τα πέλματα σαν μικρογραφία του οργανισμού μας με όλα τα όργανά μας. Είναι ένας χάρτης και σε αυτόν τον χάρτη υπάρχουν τα αντανακλαστικά σημεία που αντιστοιχούν στα όργανα, στους αδένες και στους ιστούς. Όταν υπάρχει μπλοκάρισμα σε κάποιο όργανο, ασκούμε ειδικές τεχνικές και πιέσεις στο αντίστοιχο αντανακλαστικό σημείο στο πέλμα και ξεμπλοκάρουμε την περιοχή όπου υπάρχει το πρόβλημα.

Έχουν εντοπιστεί έως σήμερα 7.200 νευρικές απολήξεις στα πέλματα των ποδιών μας. Τα οφέλη της Ρεφλεξολογίας είναι πάρα πολλά και σημαντικά. Βοηθάει στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος, που συνεπάγεται καλύτερη θρέψη του οργανισμού και ευκολότερη αποβολή των άχρηστων προϊόντων του μεταβολισμού. Η υγιής κυκλοφορία του αίματος είναι απαραίτητη για όλα τα όργανα του σώματος.

Η Ρεφλεξολογία είναι μια ολιστική μέθοδος η οποία συμβάλλει στο να απελευθερώνονται όλες οι «θ ε ρ α π ε υ τ ι κ έ ς» δυνάμεις του ίδιου μας του οργανισμού. Ο άνθρωπος χαλαρώνει και μετά το τέλος της συνεδρίας νιώθει πλήρως ανακουφισμένος από πόνους που τον ταλαιπωρούσαν καθώς και έντονη εσωτερική ευεξία και γαλήνη.

Επίσης, η Ρεφλεξολογία συμμετέχει αποτελεσματικά στην διαδικασία θωράκισης του αμυντικού συστήματος του ανθρώπου με αποτέλεσμα να βοηθάει τόσο στην πρόληψη προβλημάτων υγείας όσο και στην ουσιαστικότερη και βαθύτερη αντιμετώπιση ήδη υπαρχόντων. Τέλος, απομακρύνει το στρες και την ένταση που συσσωρεύονται στο νευρικό και μυοσκελετικό σύστημα και συνάμα, διευκολύνει την λειτουργία του ενδοκρινολογικού συστήματος.

Ενδεικτικά το 10% του συνολικού πληθυσμού της Δανίας δέχεται ρεφλεξολογία από 3000 ειδικούς. Στην Κίνα, σύμφωνα με τα επίσημα κρατικά στοιχεία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, εκατοντάδες αθλητές δέχτηκαν ρεφλεξολογία από 5000 ρεφλεξολόγους.