Ομοιοπαθητική

 ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Ομοιοπαθητική Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν γνώστες της Αρχής των Ομοίων, της βάσης δηλ. της Ομοιοπαθητικής (Ομοιοπαθητική= όμοιο πάθος). Συγκεκριμένα, το όμοιο θεραπεύει το όμοιο.Ο Γερμανός γιατρός Samuel Christian Hahnemann (1755-1843) ήταν αυτός που πριν 200 χρόνια επέβαλε και συστηματοποίησε την Ομοιοπαθητική, ώστε να καθιερωθεί ως επιστήμη. Η Ομοιοπαθητική είναι μια θεραπευτική μέθοδος που εξετάζει τον άνθρωπο σαν ΌΛΟΝ, μια οντότητα που αποτελείται από σώμα, ψυχή και πνεύμα.Είναι μια τελείως φυσική μέθοδος θεραπείας, η οποία θεραπεύει μόνιμα, χωρίς παρενέργειες. Έχει στόχο την ενδυνάμωση του οργανισμού ενεργοποιώντας τις αμυντικές δυνάμεις του και έτσι, αποκαθιστά την υγεία του ατόμου. Αντιμετωπίζει οξείες και χρόνιες αρρώστιες. Τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα παρασκευάζονται από ελάχιστες ποσότητες φυσικών ουσιών που προέρχονται από φυτά και ορυκτά. Είναι ακίνδυνα, δεν είναι τοξικά, δεν βλάπτουν το στομάχι, δεν προκαλούν αλλεργίες, εξάρτηση, εθισμό ή σύνδρομο στέρησης και δεν επιφέρουν

παρενέργειες. Για αυτό τον λόγο, είναι κατάλληλα και για εγκύους, βρέφη και παιδιά. Τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα, επιπλέον, ισχυροποιούν την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος και για αυτό, η Ομοιοπαθητική είναι ιδανική ως προληπτική μέθοδος. Οι εθνικές ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες εγγυώνται την ποιότητα και την ασφάλεια των ομοιοπαθητικών φαρμάκων με βάση τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής φαρμακοποιίας. Στην Αυστρία, Γαλλία, Ελβετία, Ιταλία, Ισπανία και Αγγλία, υπάρχουν νοσοκομεία τα οποία παρέχουν στα εξωτερικά τους ιατρεία την επιλογή ομοιοπαθητικής θεραπείας. Τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία, επίσης, των χωρών του Βελγίου, της Γαλλίας, της Γερμανίας και του Λουξεμβούργου καλύπτουν τις δαπάνες για την αγορά των ομοιοπαθητικών φαρμάκων.

Επιστημονική απόδειξη ομοιοπαθητικής

Από το1980 μελέτες απέδειξαν ότι τα υψηλά αραιωμένα και δυναμοποιημένα ομοιοπαθητικά μπορούν να επιδράσουν στη βελτίωση της υγείας πολλών οργανισμών όπως των ανθρώπων και των ζώων.Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα μπορούν να ελαττώσουν τη βιωσιμότητα των καρκινικών κυττάρων, όπως απέδειξαν εργαστηριακές δοκιμές. Ακόμα τα δυναμοποιημένα ομοιοπαθητικά συμβάλλουν στη μείωση των τιμών αρκετών βασικών μορφών πρωτεϊνών και mRNA (βιοσύνθεση πρωτεϊνών), όπως τα Κυτόχρωμα Κασπαση Β κ.α που παίζουν σημαντικό ρόλο στη διάδοση και εισβολή των καρκινικών κυττάρων στον οργανισμό. Τα υψηλά αραιωμένα και δυναμοποιημένα ομοιοπαθητικά (από 30 CH και πάνω), έχει αποδεδειχθεί ύστερα από μελέτες ότι προστατεύουν ανθρώπινα κύτταρα και ότι η δράση των ομοιοπαθητικών εξακολουθεί ακόμα και μετά από την παύση της λήψης τους. Έτσι αποδεικνύεται η ικανότητα των ομοιοπαθητικών να ενεργοποιούν τη δράση των γονιδίων ώστε αυτά να θέσουν σε λειτουργία τη διαδικασία της θεραπείας.Στο τελευταίο Συνέδριο ”ΧΧVI GIRI Symposium 2012 SEP 20-22 που έγινε στη Φλωρεντία της Ιταλίας, ο καθηγητής Paolo Bellavite, καθηγητής του πανεπιστημίου στη Βερόνα, παρουσίασε μια μελέτη για τη δράση των γονιδίων, ύστερα από την ενεργοποίηση τους με δυναμοποιημένα ομοιοπαθητικά.  Όταν ένας οργανισμός λάβει, σύμφωνα με τις έρευνες των τελευταίων τεχνολογικών μεθόδων της μικροσυστιχίας των γονιδίων, πχ το Ομοιοπαθητικό φάρμακο Gelsemium 30CH τότε το δυναμοποιημένο αυτό ομοιοπαθητικό επιδρά στη ρύθμιση των γονιδίων και επηρεάζει  την πορεία της επιγενετικής τροποποίησης τους. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να εξηγηθεί η επίδραση της ομοιοπαθητικής στον μηχανισμό των μορίων.

Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ  ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ

Μελέτη της ομοιοπαθητικού: Ανδριανοπούλου Μαρία (καθηγήτρια ομοιοπαθητικής)

Πηγές ,Dr.AnisurRahman Khuda-Bukhsh,Ph.D, Professor Paolo Bellavite (University Verona)