Εργαστήριο Διαλογισμού Εφήβων

Εργαστήριο  Διαλογισμού Εφήβων

teens_medidation Πολλές φορές, κάποια πράγματα στη ζωή μας, δεν πηγαίνουν όπως θα θέλαμε, μας δημιουργούν δυσκολίες και φέρνουν εμπόδια στην ευτυχία μας. Κάποια απ’ αυτά καταφέρνουμε να τα ξεπεράσουμε, άλλα μας κάνουν να παγώνουμε ή να νιώθουμε πόνο και για κάποια, η λύση μοιάζει ανύπαρκτη.Είναι πολλοί οι έφηβοι που βιώνουν την καθημερινότητά τους με τέτοιο τρόπο, ώστε να θεωρούν ότι είναι οι μοναδικοί άνθρωποι στον κόσμο που τους συνέβη κάτι ανάλογο και να  νιώθουν τελικά εξαιρετικά μειονεκτικά για αυτή τους την κατάσταση. Είναι βαθιά λυτρωτικό, να γνωρίσουν άλλα άτομα, που έχουν τα ίδια ή ανάλογα προβλήματα και εμπειρίες, ώστε να μπορέσουν να συνειδητοποιήσουν ότι και άλλοι βιώνουν

προσωπικές δυσκολίες στη ζωή τους.

Το καθημερινό άγχος των μαθημάτων και της απόδοσης συνήθως συνδέεται με το φόβο που νιώθουν οι έφηβοι μήπως απογοητεύσουν τους γονείς τους  ή ματαιώσουν τις προσδοκίες που οι ίδιοι έχουν από τον εαυτό τους.

Η ξεκούραση και η αυξημένη διανοητική ικανότητα, συνδυασμένα με την ικανότητα για απορρόφηση μεγαλύτερου όγκου πληροφοριών είναι χρήσιμη στο διάβασμα, στην επανάληψη και ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια εξετάσεων.

Η πνευματική δύναμη δίνει στους εφήβους το σθένος να επιλέξουν τη δημιουργική σκέψη αντί της αυτόματης σκέψης, την ανταπόκριση αντί της αντίδρασης, τη γαλήνη, την αγάπη και την αρμονία αντί του άγχους, της σύγκρουσης και του χάους.  Εκείνα τα δύσκολα “φρικτά εφηβικά χρόνια” απολαμβάνονται με μεγαλύτερη αυτογνωσία και αυτό φέρνει στους εφήβους μεγαλύτερη ικανοποίηση και ευχαρίστηση.

Η ομαδική διαδικασία έχει στόχο να δημιουργήσει ένα περιβάλλον,  που αναγνωρίζει και ενισχύει τις ποιότητες που υπάρχουν κρυμμένες σε κάθε άτομο, παρά τις αδυναμίες και τις ανεπάρκειές του, καθώς και τη διερεύνηση, την κατανόηση των ανεκπλήρωτων αναγκών και την εμψύχωση, ώστε να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μια επιτυχημένη αλλαγή στη ζωή μας!

Το Εργαστήριο, που είναι σχεδιασμένο για τις ανάγκες των εφήβων από 12-18 ετών, είναι μια εφαρμογή συνδυασμού της συνθετικής  θεώρησης με τις τεχνικές χαλάρωσης, σωματικής έκφρασης και διαλογισμού, όπου θα  μας δοθεί η ευκαιρία για μάθηση νέων και πιο αποτελεσματικών τρόπων επικοινωνίας με τον εαυτό μας και τους άλλους, τους παράγοντες που επηρεάζουν τις διαπροσωπικές μας σχέσεις (συνήθειες, φόβοι, θυμός, αξίες, προκαταλήψεις κλπ),  αναγνώριση και προβληματισμό σε θέματα, όπως η οικογένεια, το σχολείο,  η καθημερινότητα και τέλος, γνώση που αποβλέπει στο να βιώνουμε με πληρότητα τη ζωή μας στο τώρα και στο μέλλον, τολμώντας να ανακαλύψουμε τον ανεκτίμητο θησαυρό των κρυμμένων δυνάμεων μέσα σας νικάμε κάθε εμπόδιο!

Τα σεμινάρια του διαλογισμού συντονίζει η Ελισάβετ Ζομπάκου, Συντονίστρια Σεμιναρίων Προσωπικής Ανάπτυξης και δασκάλα Usui Reiki Ryoho.

Σας περιμένουμε!