Αγιουρβεδική μάλαξη σώματος

Αγιουρβεδική μάλαξη σώματος

Το ολιστικό μασάζ είναι πολύ περισσότερο από μια τεχνική, είναι φροντίδα και άγγιγμα που μιλά κατευθείαν στην καρδιά μας.

Αγιουρβεδική μάλαξη σώματος

Σήμερα, τα ολιστικά, ενεργειακά μασάζ αναγνωρίζονται σαν παγκόσμιο εργαλείο χαλάρωσης και ισορροπίας ανάμεσα στο σώμα και την ψυχή.

Η λέξη Αγιουρβέδα είναι σανσκριτικής προέλευσης και σημαίνει «Γνώση της Ζωής», AYUS = Ζωή, ζωτική δύναμη, υγεία,  VEDA =επιστήμη της Γνώσης. Αποτελεί μία από τις μακροβιότερες ιατρικές παραδόσεις του πλανήτη.

Η επιστήμη της Αγιουρβέδα έχει τις ρίζες της στο Βεδικό πολιτισμό της αρχαίας Ινδίας που φθάνει σε βάθος χρόνου τουλάχιστον 5000 έτη. Το «Κέντρο Ευεξίας» ασχολείται με ένα μέρος αυτής της επιστήμης, το Αγιουρβεδικό μασάζ. Το Αγιουρβεδικό μασάζ εφαρμόζεται σε όλο το σώμα με την συνοδεία φυτικών ελαίων που θεωρούνται πολύ ευεργετικά για την τόνωση του δέρματος.Η Αγιουρβεδική μάλαξη δρα χαλαρωτικά και θεραπευτικά. Βοηθάει στην διατήρηση αλλά και στην επαναφορά της ισορροπίας του ανθρώπου σε όλα τα επίπεδα (σωματικό, πνευματικό, ψυχολογικό). Με  συχνή και συστηματική εφαρμογή του, το Αγιουρβεδικό μασάζ τονώνει το κυκλοφορικό και λεμφικό σύστημα. Βοηθάει να αποβάλλονται οι τοξίνες που έχουν εγκατασταθεί στις αρθρώσεις και στους ιστούς, καταπραΰνει τις εντάσεις και τους πόνους στους μύες και στις αρθρώσεις, καταπολεμά τις αρθρίτιδες και αρθροπάθειες, ανακουφίζει τους «πιασμένους» ώμους, θεραπεύει το λουμπάγκο και επίσης, καταπραΰνει τους πόνους πλάτης, τους πονοκεφάλους, τις ημικρανίες κ.α. Ανακουφίζει από το άγχος και το στρες. Απομακρύνει την ξηρότητα του δέρματος και βελτιώνει την υφή του, επιβραδύνει τη διαδικασία του γήρατος. Δημιουργεί ένα αίσθημα βαθιάς εσωτερικής γαλήνης, πληρότητας και ευφορίας. Η φροντίδα που προσφέρει η Αγιουρβεδική μάλαξη αποσκοπεί στην ενεργοποίηση της μεγάλης και σπουδαίας ικανότητας της αυτό-ίασης που διαθέτει ο ανθρώπινος οργανισμός προκειμένου να έχει καλή και ισορροπημένη υγεία. Το Αγιουρβεδικό μασάζ μπορεί να γίνει αποδεκτό και από τα δύο φύλα ανεξαρτήτου ηλικίας, από παιδιά μέχρι υπερήλικες.

Μπορείτε να επιλέξετε επίσης:

Αγιουρβεδική μάλαξη πλάτης

Αγιουρβεδική μάλαξη Αυχένα

Αγιουρβεδική μάλαξη Ποδιών